Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Új téma | Új hozzászólás | Oldal 1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.10.18. 20:24 
Fórum Tag Offline
Avatar

Csatlakozott: 2006.01.30. 20:51
Hozzászólások: 902
Tartózkodási hely: Seregélyes
http://www.sportmotor.hu/motoros_hirek/ ... -2012.html

_________________
K6 1000
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.05.10. 08:49 
Site Admin Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.19. 16:21
Hozzászólások: 6645
Tartózkodási hely: Budapest, nyóóóc ker K6 GSX-R 1000
sokáig agyaltam rajta, vajon miért akarja meneszteni Sólyom Lászlót a Fidesz...
itt a válasz 8)

Leleplező dosszié Sólyomról (I.rész)

Mi a véleményük egy olyan emberről, aki évtizedeken át az adófizetők számlájára dúskált a legfényűzőbb életben, és a legkeményebb diktatúrában is a legjobbat kapta? A tisztelt olvasók az elkövetkező időszak minden hétfőjén két újságíró oknyomozó sorozatát olvashatják, melynek anyagai fél évig gyűltek, közölhetetlenül a fősodratú médiában.

A szerzők nem másra vállalkoztak, mint hogy felfedjék a leplet az ország első emberéről, akinek a nevéhez nem tapad gyakorlatilag semmilyen negatívum, sikeresen elkerült minden botrányt, hitelességéhez a többség szemében kétség sem fér, javaslatai, fellépései példaként szolgálnak. De vajon valóban példaértékű ez az életút? Vajon mércének lehet-e tekinteni ezt az életpályát? Ha nem, akkor miként sikerült ennek az embernek ellepleznie a valós énjét, tulajdonságait? Miként lehet, hogy a legmagasabb posztokat is meg tudta hódítani? Vajon mi az igazság? Olyan adatok, tények, hírek jelennek meg ebben a sorozatban, ami hozzásegít bennünket, hogy megismerjük ezt az embert, akit úgy hívnak, hogy Sólyom László, Magyarország köztársasági elnöke.
Sólyom László, a luxusállamfő


Meglehetősen érdekes adatokra bukkanhatunk, ha megvizsgáljuk Sólyom László közpénzekhez való viszonyulását. Ez ügyben soha egyetlen cikk sem jelent meg, főleg annak köszönhetően, hogy Sólyom zseniálisan tudta álcázni a költekezéseit, a dokumentumokat eltüntette, mindössze hallomásból szerzett információkból lehetett hallani bizonyos "gyanús dolgokról". Jogi körökben azonban köztudott volt, hogy a puritán kinézetű és látszatot keltő maszk mögött valami más is van. Lássuk, hogy mi!

A luxusrokonság is élvezte az előnyöket

Sólyom László eddigi pályafutása alatt mindvégig dúskált az adófizetők pénzén nyújtott luxusszolgáltatásokban. A pompát, a fényűzést mindig megkövetelte magának, arra hivatkozva, hogy "ez jár a hivatalához". Bizonyos szempontból nem fukar ember: a jólét egyes gyümölcseit megosztotta családtagjaival is. Alkotmánybírósági elnökként egész rokonsága élvezte a Sólyom hivatalából fakadó előnyöket. Természetesen a magyar adófizetők pénzén nyújtott szolgáltatásokról van szó. Az Alkotmánybíróságon (AB) belül mindmáig emlegetik azokat a nagy dorbézolásokat, amiket a családtagjai részére nyújtott az elnök egészen 1998-ig. Havonta egyszer vendégül látta díszes rokonságát a taláros testület pénzén. A közeli családtagok az állami autókat úgy használták, mintha a sajátjuk volna. Sólyom felesége, Erzsébet asszony az egy kilométeren belül lakó barátnőjéhez is az AB luxus Mercédeszén vitette magát. Természetesen sofőrrel.

Luxusautó a luxusbírónak


Túlságosan kényelmetlennek tartotta 1990-ben a Kádár érából rendelkezésre álló, az akkori csúcstechnológiával rendelkező luxus limuzint Sólyom László. Néhanapján a Mercedest maga Kádár János is használta, de valahogy Sólyom úgy gondolta, ennél neki jobb jár. Ennek előzménye, hogy az egyik németországi látogatása során az AB-elnöknek roppant megtetszett az akkori legújabb Mercedes-széria. Elő is állt az autó lecserélésnek javaslatával Antall József akkori miniszterelnöknél arra hivatkozva, hogy túlságosan sokszor hibásodik meg az autó, emiatt nem tud vele normálisan közlekedni. Antall hitt neki, és megrendelték az akkori legújabb és legdrágább 600-as Mercedest. Megjegyezendő, a Sólyom által kifogásolt autó most is a Köztársasági Őrezred flottájában van, amit mindmáig használnak!

Hivatali luxuslakás, luxusautó, luxusfizetés ide vagy oda, Sólyom egyedüli közjogi méltóságként kiharcolta magának az ingyen villát is arra az időre, amikor már nem AB-elnök. Még 1997-ben Sólyom kérte, hogy a törvényi előírások alapján utaljanak ki neki megfelelő színvonalú lakást hivatali idejének lejárta után. Erre a célra Medgyessy Péter akkori pénzügyminiszter harmincmillió forintot (mai ingatlanértéke kb. 200 millió!) juttatott a kormány tartalékalapjából, amiből az Ab vett egy házat Buda legdrágább részén, amiben Sólyom László élt egészen államfővé választásáig. 2000-ben a törvényt a Fidesz úgy módosította, hogy csak a köztársasági elnököt illeti meg hivatali megbízatásának lejárta után is szolgálati lakás. Mindent összevetve Sólyom duplán is jól jár, mivel ha letelik a mostani mandátuma, akkor a jogszabály alapján újabb luxusvillára tarthat igényt.

Milliókat keresett, de a "rangon aluli" egyetem pénzén utazgatott

Az AB-elnökként kiépített kapcsolatrendszere miatt nem kellett nélkülöznie a fényűző életmódját mandátumának lejárta után sem. Igaz, rövid ideig ezt a számlát nem a magyar adófizetők állták, hanem a kölni egyetem, ahol 1999 és 2000 között tanított. Hazaérkezése után a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda használta fel Sólyom kapcsolatrendszerét azzal, hogy megbízásokat adott neki. Mindezért havi több milliós díj járt, na és mellette kapta a Magyar Tudományos Akadémiától is a havi mintegy 400 ezer forintos tiszteletdíjat, mint levelező tag. Kölni tartózkodása alatt fizetés nélküli szabadságot vett ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, ahol főállásban volt már 1995-től. Sólyom németországi hazatérése után sem járt be dolgozni. Amikor ennek indokára rákérdeztek, azt mondta, rangon alulinak tartja azt a "gyenge egyetemet". Mindez nem akadályozta meg abban, hogy majdnem az összes külföldi konferencia repülőjegyét a Pázmánnyal fizettesse meg, holott havi fizetése különböző jogdíjakkal elérte a 3 millió forintot.

Sólyom László fényűző életmódját mintegy kiteljesítette az államfővé választás. Pompakedvelése nem kis fejtörést okozott a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak (KVI) azzal, hogy egész Budán nem találtak olyan villát, amibe hajlandó lett volna beköltözni Sólyom László. Végül a tulajdonos bank lemondott a Béla király úti telek eladásáról, így a több milliárdos értékű ingatlanon álló rezidenciába beköltözhetett Sólyom és felesége. Ebben lakott elődje, Mádl Ferenc is. Az államfő által elképzelt fényűzés megteremtése érdekében azonnal kérte a ház felújítását. Költségvetési megszorítások ide vagy oda, a KVI több száz millió forintot költött (az összeg a Népszabadság értesülése) arra, hogy Sólyom igényeihez igazítsa az ingatlant. Kérdés: mi került több száz millióba, azt ugyanis képtelenség feltételezni, hogy Mádl Ferenc ennyire lelakta volna a házat. A részleteket megtudtuk a Köztársasági Őrezred egyik munkatársától. A Sólyom házaspár gyakorlatilag teljesen átalakította a villát. Az államfő testőrei egymás között mindmáig téma az az eset, amikor Sólyom Erzsébet többször is feltörette az újonnan lerakott és kicsiszolt méregdrága márványburkolatot a kivitelezővel, mivel sokadjára sem tetszett neki a mintázata. Tovább növelték a költségeket a több tízmillióért hozott spanyolországi bútorok, függönyök, csempék és még sorolhatnánk.Nemrég fejeződött be a balatonőszödi kormányüdülő egyik épületének a felújítása. Az átalakítás több mint százmillióba került. Nem hiszik el, de ez is Sólyom László speciális igényeit hivatott kielégíteni, a 9 unoka ugyanis - ahogy Sólyom fogalmazott - nem volt "méltó körülmények" között.

Mennyi Sólyom jelenlegi vagyona?

Egy öröklésből származó, 82 négyzetméteres, pécsi társasházi lakás, 15 millió forintos értékpapír-tulajdona, egy 3,56 millió forintot érő életbiztosítás és egy védett festmény. Saját bevallása szerint ennyi Sólyom László és felesége egy életen át gyűjtött, közös vagyona. Hiába a luxusbér, hiába fizettette ki az összes hóbortját az adófizetőkkel, saját tulajdonában ennyi maradt. Még mielőtt sokan értetlenkednének rajta, megjegyezzük: a Sólyom házaspárnak van egy fia és egy lánya. Egyiknek 4, másiknak 5 gyereke van. Népes ugyan a család, de már mind a 9 unokának van saját lakása. A nagypapa megkereste rá a pénzt. A számlát mi álltuk.

(Folytatása következik...)

forrás:
http://szentkoronaradio.com/node/32019

_________________

Ismerd meg mindkét oldalt ahhoz, h JÓL dönthess de válaszd a JÓT ahhoz, h élhess...
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.04.22. 12:23 
Site Admin Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.19. 16:21
Hozzászólások: 6645
Tartózkodási hely: Budapest, nyóóóc ker K6 GSX-R 1000
Holnapi Újság

2040: Magyar metróépítők bukkantak elő Peruban
http://holnapiujsag.blog.hu/2010/04/21/2040_magyar_metroepitok_bukkantak_elo_peruban#comments

_________________

Ismerd meg mindkét oldalt ahhoz, h JÓL dönthess de válaszd a JÓT ahhoz, h élhess...
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.04.13. 20:38 
Fórum Tag Offline
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.08. 07:59
Hozzászólások: 263
Tartózkodási hely: Bp IV ker, Kkunlacháza
Hozzászólás Newl [2010.04.13. 15:51] részére:

Ha a Fidesz nem tudna korámányt alakítani, akkor szted a jobbik nem térdelne be nekik?? Mint ahogy jelezték is.... Persze a kampány alatt savzták egymást
Mitől jobbak ezek a kutyák??
Semmitől

_________________
Egy GIXXER gyorsaságával, megelőzheted a bajt
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.04.13. 16:51 
Fórum Dizájner Offline
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.08. 21:43
Hozzászólások: 4208
Tartózkodási hely: Bicske
Most meg jön az MSZP-LMP "házasság",mindezek előtt pedig egymást mocskolták.Mindenki megtalálja a párját előbb utóbb...
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.04.13. 13:28 
Műszaki Főtanácsadó, Mentor Offline

Csatlakozott: 2005.03.08. 22:09
Hozzászólások: 3702
Tartózkodási hely: Budapest
A rádió munkatársa 1000 forintot adott a cigánynak a nyilatkozatért.

_________________
"You need only one bullet to kill a man. What makes you think that you need more than one set to promote muscle growth?" Mike Mentzer
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.04.12. 12:29 
Fórum Dizájner Offline
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.08. 21:43
Hozzászólások: 4208
Tartózkodási hely: Bicske
Egy cigány család tagja nyilatkozatában elismeri a Szent Korona Rádió munkatársának, hogy 400 Ft-ért az MSZP megvette az egész családja szavazatát (szám szerint 14 darabot). A helyszín Budapest, XX. ker., Pesterzsébet, a Kálmán utcai iskola, a budapesti 13. számú választókerület, ahol Pál Tibor az MSZP jelöltje.

http://kuruc.info/r/52/58031/
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.04.12. 12:27 
Fórum Dizájner Offline
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.08. 21:43
Hozzászólások: 4208
Tartózkodási hely: Bicske
Azért annyiban többet vártam a Jobbiktól,hogy legalább az MSZP-t meg kellett volna előzni.Sebaj,A Jobbik folytassa csak ami elkezdett,így legalább már több lehetőségük lesz majd kibontakozni.
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.04.12. 11:26 
Fórum Moderátor Offline
Avatar

Csatlakozott: 2007.09.08. 15:40
Hozzászólások: 6716
Tartózkodási hely: Baranya
Ez így van!
http://kuruc.info/r/35/54980/
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.04.12. 07:12 
Fórum Dizájner Offline
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.08. 21:43
Hozzászólások: 4208
Tartózkodási hely: Bicske
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.04.07. 21:33 
Fórum Dizájner Offline
Avatar

Csatlakozott: 2006.06.08. 21:43
Hozzászólások: 4208
Tartózkodási hely: Bicske
Kik állnak az LMP mögött? Honnan jöttek és mit akarnak? Lerántjuk a leplet

http://kuruc.info/r/52/57548/
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.03.26. 07:25 
Fórum Tag Offline
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.08. 07:59
Hozzászólások: 263
Tartózkodási hely: Bp IV ker, Kkunlacháza
Hozzászólás Viking [2010.03.25. 09:44] részére:

Pont erről beszélgettem tegnap vkivel...
A hatalomért bmire képesek...
Most, h biztosra vehető a hatalomra jutások, mindjárt visszavettek az igéretekből...
"ha sikerül, ...."

_________________
Egy GIXXER gyorsaságával, megelőzheted a bajt
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.03.25. 10:44 
Műszaki Főtanácsadó, Mentor Offline

Csatlakozott: 2005.03.08. 22:09
Hozzászólások: 3702
Tartózkodási hely: Budapest
A Fidesz-FKGP koalíciót is cáfolták '98-ban, ha emlékszel.
Az első forduló után még az MSZP vezetett, aztán amikor Viktor kijelentette, hogy elképzelhetetlen egy ilyen koalíció, akkor a második fordulóban billent javukra a mérleg.
Ezután mi volt az első lépésük???

_________________
"You need only one bullet to kill a man. What makes you think that you need more than one set to promote muscle growth?" Mike Mentzer
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.03.25. 08:02 
Fórum Tag Offline
Avatar

Csatlakozott: 2006.04.08. 07:59
Hozzászólások: 263
Tartózkodási hely: Bp IV ker, Kkunlacháza
Hozzászólás Viking [2010.03.24. 19:33] részére:

Ezért is írtam, h tudom, h nem a nem"szavazás" a megoldás...
De az kiábrándító, h a kisebbik rosszat kell váasztanunk...

A 2/3os fidesz többség talán nem jön össze, mert az igencsak rémes lenne....
A fidesz vs jobbik koalíciót pedig nagyon cáfolják már most... Arról volt szó, h az semmiképpen nem köttethetik meg, igaz láttunk már csodát...
Ez lenne a lehető leg"kedvezőtlenebb" az ország számára... A koalíció esetén ugye miniszterelnököt nem állíthatnak, de az igazságügyi tárca jobbikos lehet :)
Akkor talán még a mostani helyzetnél is lejjebb csúsznánk...


Newl: Most nézem az Újpest-ZEG kupameccset Rémes...

_________________
Egy GIXXER gyorsaságával, megelőzheted a bajt
Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.03.25. 08:00 
Site Admin Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.19. 16:21
Hozzászólások: 6645
Tartózkodási hely: Budapest, nyóóóc ker K6 GSX-R 1000
egy kis segítség, h melyikre NE... :(

http://www.apeh.hu/data/cms131043/34_vagyonado.pdf

a LÉNYEG a 7. oldalon van:
"50 százalékos adókedvezmény illeti meg:
• a kizárólag elektromos meghajtású, valamint a hybrid – azaz elektromos és
hagyományos belső égésű motorral egyaránt ellátott – meghajtású
személygépkocsit,
• annak a magánszemélynek tulajdonában álló - legfeljebb egy darab -
személygépkocsit, amely személy szülőként, nevelőszülőként, örökbefogadó
szülőként háztartásában három vagy annál több gyermeket nevel (tart el).
E második kedvezmény szempontjából gyermeknek minősül
• a kiskorú,
• az a nagykorú személy, aki oktatási intézmény nappali tagozatának tanulója,
hallgatója, de 25. életévét még nem töltötte be
• életkorától függetlenül az a személy, aki súlyosan fogyatékosnak vagy tartósan
betegnek minősül.

A két külön jogcímen járó adókedvezményt – külön tilalom hiányában – egy adóalany
akár párhuzamosan is igénybe veheti, azaz lehetséges, hogy kétszer 50, azaz
gyakorlatilag 100 százalékos mentességet élvezzen...
"

ugyan mondjátok már + nekem, h vajon mi köze van egy luxusadónak ahhoz, hogy hány kölke van az embernek...? (brt)

jjjaj és a legfontosabb:
Szerintetek vajon kik lehetnek azok a családok, akik nagy kategóriás (Mercedes, BMW, stb.) autóval járnak és három vagy több gyereket nevelnek...? 8_)

nem ezt hívják diszkriminációnak...?

...ez az a "demokrácia", amiben élünk...? :cry:

_________________

Ismerd meg mindkét oldalt ahhoz, h JÓL dönthess de válaszd a JÓT ahhoz, h élhess...
Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma | Új hozzászólás | Oldal 1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron